Pysznie i zdrowo, czyli zdrowie od kuchni

6 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Odżywiania. W tym dniu młodzież z klasy 2d  przygotowała do degustacji potrawy sporządzone według zasady, że można jeść smacznie i zdrowo. Wszyscy mogliśmy się rozsmakować w przekąskach składających się głównie ze świeżych warzyw, owoców, zdrowych węglowodanów oraz innych naturalnych, nieprzetworzonych składników. Celem akcji było promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. Uczniowie przygotowali piękne, pyszne potrawy i jednocześnie przedstawili ich walory smakowe oraz  ich wpływ na nasze zdrowie. Najprzyjemniejszą częścią zajęć, była degustacja zdrowych i smacznych potraw, deserów i świeżo przygotowanych smoothie z ekologicznych produktów. Wszyscy byli bardzo zaangażowani, odkryliśmy wiele talentów kulinarnych. To była wspaniała uczta. Pamiętajcie co jecie!

Dodaj komentarz